Asya Kara Ayısı

Asya kara ayısı Himalaya ve Tibet kara ayısı olarak da tanınmaktadır.


Asya Kara Ayılarının Yaşam Alanları

Asya kara ayıları Güney Asya, kuzeydoğu Çin, Japonya ve Uzakdoğu Rusya’sında, ormanlık alanlarda, özellikle de tepelerde dağlık alanlarda yaşarlar.


Asya Kara Ayısı Özellikleri

asya-kara-ayilariAsya kara ayılarının yetişkinlerin boyu yaklaşık 130-190 santimetredir. Yetişkin erkekler 100-200 kilogram, dişiler ise 50-125 kilogram aralığında olurlar. Vücutları siyah tüylerle kaplı olan ayıların çeneleri beyazdır ve göğüslerinde beyaz bir yama vardır.
Beslenme ;
Bu hayvanlar meyve, arı yuvaları, böcekler, omurgasızlar, küçük omurgalılar ve leşlerle beslenirler.


Asya Kara Ayıları Nasıl Ürer ?

Çiftleşme ve doğum dönemleri popülasyonlar arasında farklılık göstermektedir. Dişi kara ayılar cinsel olgunluğa 3-4 yaşlarında ulaşmaktadırlar. Yavru kara ayılar altı aydan kısa bir sürede sütten kesilirler ve anneleri ile 3 yıl kalabilirler.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir